Over Rene

Predikant

René Rosmolen is theoloog en creatief therapeut. Hij studeerde in Leiden en was NH predikant in de kerkelijke gemeentes van Dordrecht, Garijp en Hoogland. Momenteel werkt hij als geestelijk verzorger in het psychogeriatrisch verpleeghuis ‘Lisidunahof’ in Leusden. Vanuit de Bergkerk te Amersfoort is hij aangesteld voor een project ‘ouderdom en zingeving’. Onlangs verscheen er een boekje van zijn hand in de serie Werkboekjes voor de Eredienst over ‘Dementie en liturgie: vieren in het verpleeghuis’. Als geestelijk verzorger maakt hij gebruik van eigen gemaakte schilderijen met religieuze thema’s (o.a. de Doop van Jezus, de Annunciatie, de Goede Herder en het Laatste Avondmaal).

Creatief therapeut

Als creatief therapeut heeft hij een eigen praktijk voor rouw- en ziekteverwerking en geestelijke begeleiding. Naast gesprekken maakt hij ook gebruik van non-verbale middelen (schilderen, tekenen, klei). Hij heeft meegewerkt aan TV programma’s over rouw zoals Teleac en Schepper en Co. Op verzoek geeft hij lezingen, toerustingsbijeenkomsten en workshops over het thema ‘rouw’.

Beeldend werk

Zijn beeldend werk bevat foto’s en schilderijen. Foto’s van zijn hand zijn te bekijken op de Pentax Photo Gallery. Op diverse locaties heeft hij exposities gehouden van eigen beeldend werk. Hij schildert zowel vrije (portretten, stillevens, landschappen) als religieuze thema’s. Schilderijen met een religieus thema zijn in diverse tijdschriften en kerkbladen gepubliceerd (o.a Open Deur, Muziek en Liturgie, Kerkinformatie). Door het Martini ziekenhuis in Groningen werd een Adventdrieluik van zijn hand aangekocht voor het Stilte Centrum. Bartimeus te Doorn kocht een schilderij aan van Franciscus van Assisi voor zijn pastoraal centrum.

Kruiswegen

Hij heeft twee kruiswegen gemaakt (krijt en verf). De krijtversie is bekroond met de PKN-prijs tijdens de expositie Non Verbaal in de Oranje kerk te Amsterdam. Voor achtergrond informatie over de kruisweg kunt u het radio programma ‘De andere wereld van zondagavond’ beluisteren of het TV programma ‘Nederland zingt op Goede Vrijdag’ bekijken. Beide kruiswegen worden op vele plaatsen in kerken geëxposeerd (o.a. Hydepark, Landelijk Diensten Centrum van de PKN, Grote Kerk in Dordrecht, Nicolaikerk in Utrecht, Koepelkerk in Arkel, Bergkerk te Amersfoort, Dorpskerk Voorschoten en de Eshof te Hoevelaken, Lichtpunt in Alphen aan de Rijn, Open Hof te Soest). Afbeeldingen worden verwerkt in erediensten in de veertigdagentijd en in de Stille Week en opgenomen veertigdagentijd boekjes.

1 gedachte over “Over Rene”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven